Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Dagvoorzitter Inge Diepman: "AI, here we come!"

Klaar om in de wereld van Artificial Intelligence te duiken? Op 15 november 2023 vindt ons WTG-congres plaats, met als thema AI in de Technische Groothandel. Dagvoorzitter Inge Diepman verheugt zich erop, vanuit zowel een professionele als persoonlijke interesse.

Wat kunnen de WTG-leden verwachten?
“Heel veel informatie over AI en alle mogelijkheden die hen dit biedt als professionals in de Technische Groothandel. Dankzij de opbouw van de dag krijg je een mooi overall beeld: eerst bekijken we het onderwerp vanuit een helikopterview, daarna zoomen we in op wat AI praktisch voor je organisatie kan betekenen. Ook bespreken we de juridische en menselijke impact.”

Hoe bekend ben je zelf met AI?
“Ik volg het onderwerp goed. Al realiseer ik me ook dat ik er eigenlijk meer tijd in zou moeten steken. Maar ja, de waan van de dag, hè… Dat gevoel zullen veel ondernemers wel herkennen. Mede daarom is het congres een aanrader.”

Wat zou je zelf willen weten over AI?
“Ik vraag me best vaak af: wat betekent AI voor mij als programmamaker, interviewer en discussieleider? Wat had het al kúnnen betekenen? En welke kansen, maar ook bedreigingen, zijn er voor mijn vak in de toekomst? Het is een zoektocht die weleens heel snel kan gaan. Ik denk zelfs dat AI allang voor de deur staat, bij ons allemaal. Als je niet goed voorbereid bent, dan word je erdoor overvallen of mis je de boot. En let op: het gaat razendsnel, net zoals dat zo was met de komst en de multifunctionaliteit van de smartphone.”

Waar kijk je het meeste naar uit?
“Naar de sprekers, zonder daarin een voorkeur te hebben. Want zowel Vincent Everts, Maurice de Hond, Jolanda ter Maten, Joren Straatman als Lex Keukens leveren een significante bijdrage aan het onderwerp. Bezoekers kunnen rekenen op een interessante dag. Ik hoop trouwens dat de bezoekers zelf ook van zich laten horen. Zodat we met zijn allen onze nieuwsgierigheid voeden.”

Wat nemen de bezoekers zeker mee naar huis?
“Een overtuigend gevoel dat ze hun tijd nuttig hebben besteed, veel hebben geleerd en tools hebben gekregen om AI te kunnen toepassen in hun eigen onderneming. Maar naast de mogelijkheden bespreken we ook zorgen. De impact op banen bijvoorbeeld. Of veiligheid en betrouwbaarheid. En ook een interessante: gaat AI mét me meedenken, of vóór me denken? Daarnaast, los van het onderwerp, is zo’n dag met collega-ondernemers natuurlijk superwaardevol voor je netwerk.”

Dagvoorzitter Inge Diepman: "AI, here we come!"|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: