Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Definitief WTG-bod voor nieuwe cao: hoogste loonstijging ooit

Op woensdag 30 november hebben we een definitief bod gedaan in de onderhandelingen voor een nieuwe cao Technische Groothandel. Bij een akkoord is sprake van de hoogste loonstijging in onze geschiedenis.

Ons voorstel (klik hier voor de tekst) omvat een totale loonsverhoging van 5 procent: 4% per 1 januari 2023 en 1% per 1 oktober 2023. Hiermee realiseren we een inkomensverbetering van 6,9 procent (lagere schalen) tot 5,8 procent (hogere schalen).

Naast een structurele loonsverhoging, bieden we een eenmalige uitkering aan van € 1.000 in januari 2023. Een flinke steun in de rug van de werknemers die te maken hebben met de inflatie en de hoge energiekosten.

Ook stemmen we in met het voorstel van de vakbonden voor een korte cao-looptijd van 1 oktober 2022 tot 1 januari 2024.

Eerder kwamen we met de vakbonden al overeen dat er een reiskostenregeling in de nieuwe cao moet komen. Ondernemingen die al een reiskostenregeling hebben, hoeven niets te doen. Wie nog geen regeling heeft, kan deze naar eigen wens invullen.


Verdeeldheid onder vakbonden
De vakbonden zijn verdeeld. FNV gaat niet akkoord met ons bod en komt binnenkort met een ultimatum. CNV en RMU laten weten dat ze niet eerder dan medio januari op ons voorstel willen reageren. En De Unie laat nog weten of ze door middel van een ledenraadpleging via DigiC voor kerst al dan niet akkoord zijn.

Indien een of meer vakbonden voor kerst uitsluitsel geven, leggen wij het voorstel ter goedkeuring aan u voor. Ons doel is om voor de feestdagen een cao-akkoord met een of meerdere vakbonden te ondertekenen. Dit is in het belang van onze medewerkers en onze leden.

Na afronding van de cao-onderhandelingen bespreken we met de vakbonden de thema's die uit het DigiC-traject naar voren kwamen: pensioen, verlofregelingen, vitaliteit en generatiepact. Het is de bedoeling om de uitkomst daarvan op te nemen in de volgende cao. Uiteraard houden we u ook daarvan op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

WTG Bestuur

Definitief WTG-bod voor nieuwe cao: hoogste loonstijging ooit|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: