Ondernemingsregelingen duurzame inzetbaarheid: knelpunten en suggesties

In de CAO staat de mogelijkheid om een eigen ondernemingsregeling voor duurzame inzetbaarheid te hanteren. Wel is de goedkeuring van de Vaste Commissie nodig en dat is meestal een struikelblok.

Een voorbeeld van een dergelijke regeling is een vitaliteitsregeling waarbij een medewerker 80% werkt, 90% salaris ontvangt en 100% pensioen opbouwt, andere varianten zijn ook mogelijk. Ondernemingen die een dergelijke regeling willen invoeren, doen hiertoe een verzoek aan de Vaste Commissie. Inmiddels heeft deze Commissie diverse verzoeken van leden ontvangen.

Tot nu toe heeft de Vaste Commissie deze verzoeken telkens afgewezen omdat de ingediende regelingen alle voorbehouden waren aan medewerkers vanaf een bepaalde leeftijd (60-plussers) en dat betekent leeftijdsdiscriminatie. Een regeling voor alle medewerkers is echter vaak te duur voor de onderneming dus wat nu?

Graag willen wij met de leden kijken naar alternatieven die voor hen wel betaalbaar maar niet leeftijdsdiscriminerend zijn. Leden kunnen aan deze discussie deelnemen via de link zoals vermeld in de Nieuwsbrief van 13 november 2020. 


Ondernemingsregelingen duurzame inzetbaarheid: knelpunten en suggesties|Vereniging Werkgevers Technische Grooth

Gepubliceerd op: