Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Definitief geen CAO-loonafspraken voor 2014

Op donderdag 6 november 2014 hebben de drie vakbonden in de Technische Groothandel laten weten niet akkoord te gaan met het voorstel van WTG om in ieder geval voor 2014 een CAO af te spreken. Deze afwijzing betekent dat er dit jaar definitief geen loonstijgingen of eenmalige uitkeringen vanuit de CAO zullen plaatsvinden. Dus ook de in het onderhandelaarsakkoord genoemde stijging van 1,5% en de eenmalige uitkering van 1,6%, beide per 1 december 2014, zijn definitief van de baan. De bonden geven daarmee de voorkeur aan wederom een jaar zonder loonstijgingen in plaats van de door WTG voorgestelde structurele stijging van 1,5% en de eenmalige uitkering van 1,6% in december 2014.
 
Het WTG-bestuur betreurt dit ten zeerste en is er van overtuigd dat dit niet in het belang is (en ook niet de keuze) van de overgrote meerderheid van onze werknemers. Het bestuur van WTG wil erg graag tot een nieuwe CAO komen en doet er alles aan om dit doel te bereiken. Om die reden heeft het bestuur alle vakbonden uitgenodigd om op kort mogelijke termijn informeel bijeen te komen en te zoeken naar een voor alle partijen bevredigende oplossing. 

FNV Bondgenoten heeft al aangekondigd bij enkele van onze leden acties te zullen voeren met als doel, naast het werven van leden, de oorspronkelijke loonafspraken uit het onderhandelaarsakkoord bij u af te dwingen. Het is uiteraard geheel aan u om, los van het onderhandelaarsakkoord, hierin uw eigen keuzes te maken. WTG blijft echter van mening dat afspraken over arbeidsvoorwaarden, inclusief de loonparagraaf, collectief dienen te worden afgesproken om de eenheid te bewaren en oneigenlijke concurrentie tegen te gaan.
 

Definitief geen CAO-loonafspraken voor 2014|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: