Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Over WTG 

WTG is dé werkgeversorganisatie van technische groothandels in Nederland. WTG is een vereniging die meer dan 70 jaar geleden is opgericht. Leden zijn technische groothandels die in Nederland zijn gevestigd.

Lid worden

WTG in cijfers

1

Dé werkgeversorganisatie in de Technische Groothandel

70

Al meer dan 70 jaar actief

600

Meer dan 600 leden

250
+

Ledendocumenten

WTG is dé werkgeversorganisatie die de sociale belangen van technische groothandels in Nederland behartigt.

Doelstelling

De doelstelling van WTG is het behartigen van de sociale belangen van de ondernemingen in de Technische Groothandel in Nederland. WTG heeft tot doel de sociaaleconomische belangen van haar leden te behartigen. De belangrijkste activiteiten van WTG zijn het afsluiten van de Arbeidsvoorwaarden-CAO voor de Technische Groothandel, het ontwikkelen van projecten die de gehele Technische Groothandel ten goede komen en individuele leden ondersteunen met hun vragen op sociaaleconomisch gebied.

WTG sluit namens haar ruim 600 leden (met meer dan 30.000 werknemers) de volgende regelingen af:
  • de CAO voor de Technische Groothandel: de Arbeidsvoorwaarden-CAO bestaat al tientallen jaren.
  • de FKB-cao: dit is de cao voor het Fonds Kollektieve Belangen (FKB). Het FKB is een stichting opgericht door WTG en vakbonden in de Technische Groothandel. Het FKB zorgt voor de uitvoering van de projecten die sociale partners in de Technische Groothandel ontplooien.
    Zoals bijvoorbeeld de Branche-RIE Technische Groothandel en PiTtiG (Praktijkacademie voor de Technische Groothandel).

WTG is een vereniging opgericht kort na de Tweede Wereldoorlog. De Algemene Ledenvergadering van WTG is het hoogste orgaan van WTG. Het bestuur van WTG bestaat uit directeuren van ledenondernemingen. Het WTG Secretariaat zorgt voor de dagelijkse gang van zaken en is de rechterhand van het bestuur en het aanspreekpunt voor de leden.


Organisatie 

Ledenvergadering van WTG is het hoogste orgaan van WTG. Het bestuur van WTG bestaat uit (oud-) statutair directeuren van ledenondernemingen. De helpdesk zorgt voor de dagelijkse gang van zaken en is de rechterhand van het bestuur.

Belangrijkste activiteiten:

Lid worden

LID WORDEN VAN WTG?

Leden krijgen toegang tot extra diensten en producten zoals modelcontracten tegen korting. 
Tevens kunnen leden te allen tijde bij het WTG-bureau terecht voor alle vragen op sociaal-economisch gebied. Leden hebben een eigen pagina in het Mijn WTG waar allerlei extra informatie te vinden zoals talloze WTG-modeldocumenten, Nieuwsbrieven en verenigingsdocumenten.

Lid worden