Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Preventiemiddag TG: “Ik hoop op inspiratie en ontmoeting”

Van der Valk te Vianen is op woensdag 12 juni 2024 het podium voor de elfde Landelijke Preventiemiddag Technische Groothandel. Eén van de aanwezigen is Stijn Arts, Group HR Director bij SHI, en lid van de Arbocommissie voor de Technische Groothandel. “Ik verwacht een dynamische, leerzame middag.”

Stijn, vertel. Wie mag deze middag zéker niet missen?
“Zoals de naam al zegt, is de bijeenkomst in eerste instantie bedoeld voor preventiemedewerkers. Maar ik zie het veel breder. De Preventiemiddag is relevant voor iedereen die geïnteresseerd is in arbeidsomstandigheden, duurzame inzetbaarheid en het voorkomen van verzuim. HR-professionals, leidinggevenden, arbocoördinatoren en alle andere betrokkenen komen hier samen om kennis en ervaringen te delen. En dat leidt bijna altijd tot nieuwe, waardevolle inzichten.”

Waarom ben je er zelf bij?
“Medewerkers zijn het belangrijkste kapitaal van ieder bedrijf. En dus is het goed om betrokken te zijn bij initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van arbeidsomstandigheden. Daarnaast biedt deze bijeenkomst me de kans om te zien en horen hoe collega-werkgevers omgaan met uitdagingen die ook in onze organisatie zouden kunnen spelen. Van elkaar leren kan enorm bijdragen aan de effectiviteit van onze programma’s.”

Leren van deskundigen én van collega’s dus?
“Dat is het mooie van dit soort evenementen: het is een unieke kans om van experts te leren, en om in gesprek te gaan met collega’s uit de branche. Ook ik heb in het verleden al waardevolle kennis en inzichten opgedaan, die inmiddels onderdeel zijn van onze organisatie. Zo vullen we de papieren waarheid aan met diepgang uit de praktijk.”

Wat kunnen aanwezigen verwachten van de middag?
“Informatieve presentaties, interactieve workshops en volop netwerkmogelijkheden. Als deelnemer kun je je verdiepen in actuele thema’s, zoals sociale veiligheid, de Code Gezond en Veilig Magazijn, en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van arbeidsomstandigheden. En, zoals gezegd: er is voldoende ruimte voor interactie, wat het een zeer dynamische en leerzame ervaring maakt.”

En wat zit er voor jou zelf in?
“Ik hoop geïnspireerd te worden door de verhalen en ervaringen. Daarnaast kijk ik ernaar uit om nieuwe contacten te leggen en bestaande relaties te versterken. Ik zie deze middag als een geweldige gelegenheid om samen te werken aan een gemeenschappelijk doel: het creëren van veilige en gezonde werkomgevingen voor iedereen in onze sector.”

Meer weten over de Landelijke Preventiemiddag Technische Groothandel? Lees dan hier verder.

Preventiemiddag TG: “Ik hoop op inspiratie en ontmoeting”|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: