Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Op rapport: wat vinden onze leden?

Na het grote WTG Ledenonderzoek van 2022 was het tijd voor een vervolg: we hebben nét een nieuw tevredenheidsonderzoek onder onze leden afgerond. Terwijl we ons over de resultaten buigen, toont bestuurslid Marie-José Koole zich tevreden met het responspercentage van ruim 27%. “Het is mooi om te zien dat veel leden zich hebben uitgesproken.”

 Het onderzoek is bedoeld om inzicht te krijgen in hoe onze leden kijken naar onze activiteiten. “We willen weten wat we beter kunnen doen”, stelt Marie-José. “We doen ons uiterste best voor onze ruim zeshonderd leden. Maar hoe ervaren zij dat? Hoe tevreden zijn ze over onze toegevoegde waarde? Is WTG verbindend genoeg? Worden de juiste activiteiten gekozen en de belangen voldoende behartigd? We hopen veel antwoorden te vinden in de resultaten van het onderzoek.”

Prima percentage
Onderzoeksbureau Integron verzorgde het onderzoek, net als het vorige onderzoek. Leden ontvingen per e-mail een uitnodiging voor een online-enquête van zo’n 15 vragen. Sanne van de Baan, projectcoördinator bij Integron, stelt dat het responspercentage relatief hoog is. “De meeste ledenonderzoeken die we uitvoeren, scoren zo’n 20 procent. WTG doet het dus heel netjes, dit responspercentage duidt op betrokken leden. Een hoge respons is belangrijk, want hoe meer respondenten, des te beter en betrouwbaarder de resultaten.”

Leren van de resultaten
Marie-José kijkt uit naar de evaluatie. “We horen altijd graag wat er goed is maar ook wat beter kan. Zoals de punten uit het vorige onderzoek, waarvan de CAO-afronding, onze zichtbaarheid en onze verbindende kracht de belangrijkste aandachtsgebieden waren. Daar heeft WTG  de afgelopen twee jaar in geïnvesteerd. We weten binnenkort hoe onze leden nú tegen deze thema’s aankijken.”

In een van onze volgende blogs delen we de belangrijkste conclusies uit het onderzoek. 

Op rapport: wat vinden onze leden?|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: