Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

PiTtiG zoekt leden voor Klankbordgroep

De Praktijkacademie Technische Groothandel PiTtiG is er voor medewerkers en leidinggevenden in de technische groothandel. We helpen bedrijven beter presteren door het aanbieden van praktijkgerichte trainingen in verkoop, inkoop, logistiek en leiderschap. Om het opleidingsaanbod door te ontwikkelen, zoekt de academie nieuwe klankbordgroepleden. Programmamanager Rogier Vos legt uit waarom hun inbreng van onmisbare waarde is.

PiTtiG streeft naar een opleidingsaanbod dat perfect aansluit bij de behoeftes in de sector. Daarvoor zijn de inzichten en ervaringen van de professionals in de branche van groot belang. “Alle praktijkervaringen doen ertoe”, legt Rogier uit. “Het maakt dus niet uit of je werkt bij een kleinere, middelgrote of grote groothandel. Als lid van onze klankbordgroep spar je met collega’s en heb je direct invloed op je eigen opleidingsaanbod. Hoe bijzonder is dat?”

Nieuwe trainingsmodules
Het aanbod van PiTtiG verandert voortdurend. Logisch, want door innovaties en ontwikkelingen – bijvoorbeeld op het gebied van techniek – verandert ook de branche steeds. Op dit moment is de academie druk met het ontwikkelen van twee nieuwe opleidingsmodules:

  • Certified Logistics Specialist Deze module gaat over nieuwe technologie in warehouses. Denk aan de implementatie van autostore systemen, waardoor medewerkers in feite samenwerken met een robot. Wat komt daar voor een logistiek specialist allemaal bij kijken? En hoe zorg je ervoor dat orderpickers gaan opereren als machine operators?
  • Certified Sales Specialist
    Social selling, commercieel kennisleiderschap, AI-technologie… het is zomaar een greep uit de thema’s die aan bod komen in deze module. Deelnemers krijgen meer te horen over de theorie, maar gaan vooral aan de slag met vraagstukken uit de praktijk. Zoals: hoe pas je AI praktisch toe om als verkoopteam tien procent efficiënter te kunnen werken?

Opleidingsmodule voor HR-medewerkers
PiTtiG werkt ook aan een opleidingsmodule voor HR-medewerkers. Volgens Rogier weten zij als geen ander wat het opleiden van medewerkers bedrijven kan opleveren. Maar het is soms lastig om de directie hiervan te overtuigen. “Daarom willen we ze hiervoor handvatten geven. Daarnaast werken we aan een speciaal on boarding-programma, dat HR-medewerkers kunnen aanbieden aan nieuwe medewerkers.”

Klankbordgroepleden
Terug naar de klankbordgroepleden. Want die zijn zoals gezegd onmisbaar voor de ontwikkeling van toekomstige opleidingsmodules. “Voor onze klankbordgroepen zoeken we dit keer heel bewust naar leidinggevenden én medewerkers”, aldus Rogier. “De combinatie van hun inzichten en ervaringen is namelijk goud waard. Als we bijvoorbeeld vragen wat nieuwe magazijnmedewerkers nodig hebben, krijgen we van leidinggevenden en medewerkers verschillende antwoorden. Vanuit beide invalshoeken zijn de reacties relevant en dus welkom.”

Meld je aan voor de klankbordgroep
Werk je in de sales of logistiek, en wil je direct invloed hebben op je eigen opleidingsaanbod? Word dan lid van een PiTtiG-klankbordgroep. Gemiddeld zijn er drie tot vijf klankbordsessies per jaar (via Teams en/of fysiek), er geldt een vergoedingsregeling. Lees hier meer over de klankbordgroep.

Je kunt je aanmelden bij Rogier Vos: 06 273 597 68 of via info@praktijkacademiepittig.nl.


PiTtiG zoekt leden voor Klankbordgroep|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: