Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Nieuw bestuurslid WTG: Kelvin Kaptein

De meningen van oudere én jongere WTG-leden doen ertoe. Daarom hebben we Kelvin Kaptein (31) onlangs gevraagd om toe te treden tot ons bestuur. En dat zag hij wel zitten! Tijd voor een kort vragenvuur: wie is Kelvin Kaptein?

Kunnen onze leden je al kennen?
“Misschien van de WTG-bijeenkomsten. Over de cao heb ik onder andere meegepraat. Ik heb altijd wel een duidelijke mening en uit die ook makkelijk. Als anderen het niet met me eens zijn, wordt het namelijk interessant…”

Hoe lang ben je al WTG-lid?
“Zelf kom ik sinds drie jaar naar de WTG-bijeenkomsten. Ik heb me aangemeld toen ik operationeel directeur/eigenaar werd van Kerger maar we zijn al sinds mensenheugenis lid van WTG. We zijn een familiebedrijf dat elektrotechnische producten levert voor de scheepvaart en offshore industrie.”

Waarom vond je dat lidmaatschap belangrijk?
“Heel simpel: samen sta je sterker. In mijn vorige functies heb ik ook altijd de samenwerking opgezocht met brancheorganisaties. Ik weet dus hoeveel die voor je kunnen betekenen.”

En toen werd je gepolst voor ons bestuur…
“Dat telefoontje kwam precies op het juiste moment. De laatste jaren was ik gefocust op Kerger. Niet al onze medewerkers voelden zich gehoord. Daarom heb ik met jong en oud gesproken over verschillende gevoelige onderwerpen. Communicatie is key als je mensen wil betrekken. Ons kantoor is net verbouwd. Toen ik zag hoe trots onze mensen het aan hun familie en vrienden lieten zien, wist ik: het werkgeluk is weer terug. En dat geeft mij de ruimte om in bredere zin iets te betekenen voor de sector. Dat kan perfect als bestuurslid van WTG.”

Wat ga je als bestuurslid doen?
“Het bestuur wilde graag verjongen, dus het ligt voor de hand dat ik voor meer verbinding ga zorgen tussen jong en oud. Daar krijg ik zelf ook energie van.”

Want die verjonging is hard nodig?
“Jongeren spreken zich minder snel uit. En bij WTG-bijeenkomsten zie ik vaak een matige afspiegeling van jong en oud. Ik weet zeker dat we jongeren meer kunnen betrekken. De AI-bijeenkomst was onder jongere leden bijvoorbeeld populair. Zo’n ‘sexy’ onderwerp moet dus vaker op de agenda. Ook om te verduidelijken dat we veel meer doen dan onderhandelen over de cao.”


Bent u ook geïnteresseerd om in het WTG Bestuur te komen? Laat het ons weten via wtg@wtg.nl.

Nieuw bestuurslid WTG: Kelvin Kaptein|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: