Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Deelnemer blikt terug op het geslaagde AI-congres

Inspirerend, leerzaam, nuttig... Het is een greep uit de reacties na afloop van ons congres AI in de Technische Groothandel

Bijna 100 WTG-leden waren op 15 november 2023 aanwezig in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Zij leerden van alles over AI en sommige ondernemers doen nú al hun voordeel met de praktische tips die ze opdeden.

Met dagvoorzitter Inge Diepman aan het roer, en aan boord een peloton deskundige sprekers, vloog de dag voorbij. Dat vindt ook Kelvin Kaptein, directeur van Kerger & Co. “Dit was niet mijn eerste congres over AI, maar wél dat met de meeste diepgang. Bovendien is het heel leuk om dit mee te maken met ondernemers uit dezelfde branche. Wij begeven ons in de scheepvaart: een nichemarkt die doorgaans op een behoudende manier kijkt naar dit soort marktontwikkelingen. Dus is het extra interessant om te horen waar collega’s staan, wat ze verwachten van AI en hoe ze het al inzetten.”

                                                     “Verschillende inzichten heb ik direct toegepast”


Direct toepasbaar
Als Kaptein één hoogtepunt moet kiezen, noemt hij het eerste deel. “Daarin kregen we op hoge snelheid een groot deel van de mogelijkheden van AI mee. Verschillende inzichten heb ik direct toegepast. Denk aan ChatGPT een antwoord laten genereren op lange mails die we soms ontvangen, zoals inschrijvingen op offertes. De tool genereerde in no-time een compacte voorzet. Even finetunen en klaar! Ook heb ik ChatGPT gebruikt om een enthousiasmerende mail te schrijven voor onze kwartaalbijeenkomst. Het resultaat: veel meer input dan anders!”

Volle bak
Kaptein vindt het een goede zaak dat WTG een congres over AI voor zijn leden organiseert. “Het onderwerp is relevant en triggert enorm. Dat zag je ook aan de opkomst: het was volle bak. Naast het inhoudelijke aspect zorgt zo’n dag natuurlijk ook voor commitment. Én het verhoogt de band tussen de WTG-leden onderling. Kortom: Ik ben superpositief.”

Heb je het congres gemist? Of wil je nog eens nagenieten?
Bekijk dan de aftermovie of een van de video- en diapresentaties.

Deelnemer blikt terug op het geslaagde AI-congres|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: