Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Waardevolle tip: de duurzame inzetbaarheidskalender

Fluitend op weg naar je pensioen? Dan moet je eerst lekker in je vel zitten. Trainingen en workshops kunnen de bewustwording over duurzame inzetbaarheid in je bedrijf een boost geven. Maar welke passen nou goed bij je medewerkers? SAMwerkt heeft het aanbod in een overzichtelijke kalender gezet én helpt bij het kiezen.

Van gespreksvoering tot BHV en van Excel tot Spaans: op de website van SAMwerkt staan meer dan 150 cursussen en workshops van GoodHabitz die de medewerkers van technische groothandels kunnen volgen. “Die zorgen ervoor dat collega’s fysiek én mentaal fit blijven”, aldus SAM-projectleider Annemieke Calatz. “Het is hartstikke belangrijk dat ze fit for the job zijn en een goede werk-privébalans hebben. Én dat ze gemotiveerd blijven en bij willen blijven leren.”

Kalender en praatkaart
Om het kiezen van de juiste workshop of training  makkelijker te maken, heeft SAMwerkt de duurzame inzetbaarheidskalender GoodScan ontwikkeld. Daarop zie je in één oogopslag wat de mogelijkheden en voordelen zijn. “Ook hebben we een praatkaart”, vertelt Annemieke. “Die kunnen medewerkers en leidinggevenden gebruiken om met elkaar in gesprek te gaan over duurzame inzetbaarheid. Daarna kun je op zoek naar een training of workshop. Er is er altijd één te vinden die goed aansluit.”

“De GoodScan zorgt voor zelfinzicht en geeft suggesties”


Conclusies die kloppen
Annemieke is ook enthousiast over de GoodScan. Die voer je in nog geen tien minuten uit op je mobiel. “Over de vragen die je krijgt, hoef je niet lang na te denken. En het is leuk om te doen. Vervolgens ontvang je een rapport dat inzicht geeft in jezelf. In een mum van tijd levert de GoodScan conclusies en concrete suggesties.”

Andere ideeën
De meest aangevraagde cursus is Excel. Maar de GoodScan kan je ook op heel andere ideeën brengen. Zo hoorde Annemieke over een vrachtwagenchauffeur die een cursus Mindfulness volgde. “Die man moet regelmatig even ergens wachten en voert de oefeningen dan in zijn cabine uit. Een prachtig voorbeeld van een goede afwisseling van inspanning en ontspanning.”

Hulp van je werkgever
SAMwerkt biedt maatwerk gericht op de individuele medewerker, en denkt ook graag mee met bedrijven, vertelt Annemieke. “Meer informatie staat op www.samwerkt.nl, waar ook de duurzame inzetbaarheidskalender te vinden is. Mijn tip voor werkgevers: stimuleer medewerkers om daarin te grasduinen en zich in te schrijven. Daar profiteert uiteindelijk iedereen van!”

Waardevolle tip: de duurzame inzetbaarheidskalender|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: