Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Workshop (ver)koop onderneming: “Alle ondernemers willen weten wat hun bedrijf waard is”

Ook in 2024 organiseert WTG weer tal van interessante workshops en bijeenkomsten. De eerste vindt plaats op 25 januari: De (ver)koop van een onderneming. Een van de sprekers is Alexander Boissevain, directeur van de onafhankelijke fusie- en overnamespecialist AenF Partners (Utrecht).

Alexander, vertel. Wat gaan we leren tijdens de workshop?
“De naam verraadt het al: we bespreken wat er komt kijken bij een bedrijfsovername. Dat kan een verkoop zijn, maar ook een aankoop. Daarnaast nemen we de deelnemers mee in andere thema’s. Zoals waardemaximalisatie: hoe veranker je die op een goede manier, bijvoorbeeld op de balans of winst- en verliesrekening?”

Kun je een tipje van de sluier oplichten?
“Als je bijvoorbeeld kijkt naar de overnamebalans bij een transactie, dan is onder handen-werk bijvoorbeeld een lastige balanspost. Veel ondernemers zetten die slechts eens per jaar op de balans. Maar wij adviseren om dat maandelijks te doen, en een balansafsluiting te maken. Dan heb je namelijk altijd een compleet en betrouwbaar inzicht in je actuele financiële positie. Zeker in overnametrajecten is dat handig, bijvoorbeeld als de geïnteresseerde partij vraagt wat de gemiddelde onderhandenwerkpost of netto werkkapitaalpost is over de laatste twaalf maanden.”

Is de workshop alleen interessant als je zelf een (ver)koop overweegt?
“Zeker niet. Dit is je kans om financiële nerds zoals wij te laten kijken naar zaken als omzet, winstgevendheid en afhankelijkheidspositie. Alles mag ter tafel komen. Voor de meeste ondernemers is hun bedrijf hun passie, broodwinning én pensioen. Dan wil je toch weten wat je de onderneming  nu en over een aantal jaar waard is?”

Dus het wordt geen groot financieel college?
“Welnee! Natuurlijk nemen we wat sheets mee, maar we zoeken vooral elkaar op. Dat doen we aan de hand van praktijkvoorbeelden. We werken al 25 jaar met mkb’ers: gedreven en eigenwijze mensen met doorgaans een mening over van alles. Ik kijk er enorm naar uit om met elkaar in gesprek te gaan.”

De workshop vindt plaats op 25 januari 2024, van 11.00 tot 14.00 uur in Hotel Van der Valk in Houten.
WTG organiseert deze workshop samen met TK Advocaten Notarissen en AenF Partners.
Meer weten of aanmelden?
Ontdek het programma!

Workshop (ver)koop onderneming: “Alle ondernemers willen weten wat hun bedrijf waard is”|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: