Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

WTG Kennissessie: “Informatief én goed voor mijn netwerk”

Een van de eerste kennissessies dit jaar was die over Verzuim en Arbeidsongeschiktheid. Op 5 maart 2024 namen Tjeerd den Oudsten en Marissa de Pauw van WTG-partner Schouten Zekerheid de aanwezigen mee in het woud aan wet- en regelgeving. De reacties waren positief, zoals die van Jody Trapman, Hoofd personeelszaken bij WTG-lid Wijngo Holland.

Tijdens de kennissessie gaven Tjeerd en Marissa inzicht in wet- en regelgeving én beantwoordden ze verschillende actuele vragen. Bijvoorbeeld over de mogelijkheden die de werkgever heeft om verzuim te beperken, over uitkeringen voor medewerkers, en over hoe werkgever en medewerker samen verzuim kunnen beperken. Ook thema’s als onvoorzien verzuim en inkomensverlies bij langdurige arbeidsongeschiktheid kwamen ter sprake.

Jody, waarom besloot je de kennissessie te bezoeken?
“Ik ben sinds oktober 2023 hoofd personeelszaken bij Wijngo. Ik vind het belangrijk om me te ontwikkelen, dus dan komt zo’n kennissessie goed van pas. En als WTG het organiseert, weet je zeker dat het aansluit bij je business. Genoeg redenen om te gaan dus.”

Wat is je vooral bijgebleven?
“Wat ik heel verhelderend vond, was het overzicht van alle verzekeringen dat Tjeerd en Marissa gaven. Want zelf weet je niet precies welke verzekering waar voor is. Zeker als het gaat om verzekeringen die actief worden na twee jaar ziekteverzuim, zoals de hiaatverzekering en de excedentverzekering.”

Heb je dingen geleerd die je in de praktijk kunt toepassen?
“Zeker! Zo kan ik nu veel beter inschatten wat een gemiddelde arbeidsongeschikte medewerker kost. En dat je bij die berekening verder kijkt dan puur het vervangen van de medewerker. Ook zaken als omzetverlies en overwerkkosten spelen mee. Met die inzichten in ons achterhoofd houden we nu onze pensioenen en verzekeringen tegen het licht.”

Hoe vind je het dat WTG regelmatig kennissessies organiseert?
“Heel prettig. Ze zijn informatief en in dit geval wisten Tjeerd en Marissa het spontaan en enthousiast te brengen. En kennissessies zijn goed voor mijn netwerk. Contacten leggen met branchecollega’s, samen sparren over herkenbare thema’s, kennis en ervaringen delen… Ik heb sinds de kennissessie heel wat nieuwe LinkedIn-contacten.”

Dus je bent er de volgende keer weer bij?
“Dat hangt uiteraard van het onderwerp af, maar ik sta er positief tegenover. Als het thema voor mij of voor Wijngo relevant, interessant en informatief is, ben ik er zeker weer bij.”

Kijk in onze Agenda voor de komende WTG-activiteiten!

WTG Kennissessie: “Informatief én goed voor mijn netwerk”|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: