Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

WTG Pensioenworkshop 7-9-2023: in een dagdeel bijgepraat over de nieuwe Pensioenwet

Op donderdag 7 september 2023 staat een nieuwe WTG Pensioenworkshop op de agenda. Daarin praten we de leden in een dagdeel bij over de nieuwe Pensioenwet. Maar ook over pensioen als onderdeel van de nieuwe CAO. Namens de WTG-partner en pensioenspecialist Schouten Zekerheid legt Sander Romberg uit waarom je deze workshop niet mag missen.

“Wees gerust: we gaan niet elk detail van de nieuwe Pensioenwet behandelen”, opent Sander. “Dat kan ook niet, want dan zouden we minimaal vier dagen bezig zijn. Een groot gedeelte van de nieuwe pensioenwetgeving is echter helemaal niet relevant voor de WTG-leden. Werkgevers in de Technische Groothandel zijn namelijk niet automatisch aangesloten bij een bedrijfstakpensioenfonds.”

Premieregeling
Wat komt op 7 september dan wél aan de orde? Sander: “We gaan in op de belangrijkste wijzigingen van de nieuwe wetgeving. Daarbij behandelen we de aspecten die relevant zijn voor de WTG-leden. Alle werkgevers zijn bijvoorbeeld verplicht om de beschikbare premieregeling te hanteren. Maar ook daar staan veranderingen op stapel. En we zullen de stand van zaken rondom Pensioen in de CAO nader toelichten.”

“Reken maar dat iedereen veel opsteekt van de workshop”


De betaalbaarheid van de pensioenuitkeringen baart de deskundigen grote zorgen. Dat was dan ook de belangrijkste aanleiding om het pensioenstelsel aan te passen. Sander: “In de workshop leggen we uit welke maatregelen precies zijn getroffen. En natuurlijk wat hiervan de grootste gevolgen zijn voor de werkgevers. Een voorbeeld zijn de nieuwe premieregelingen die door de experts zijn bedacht.”

Nabestaandenpensioen
Ook voor het nabestaandenpensioen zijn ingrijpende wijzigingen in het leven geroepen. “De uitkering is nu nog gebaseerd op het aantal dienstjaren dat een medewerker in theorie zou hebben gehad tot zijn pensioen”, legt Sander uit. “De nieuwe Pensioenwet baseert dat op basis van een vast percentage van het loon. Als werkgever moet je daar natuurlijk rekening mee houden. Uiteraard leggen we ook uit hoe Schouten Zekerheid de WTG-leden daarbij kan helpen.”

Goed ontvangen
De Pensioenworkshop vindt op 7 september twee keer plaats. Sander: “De WTG-leden kunnen kiezen uit een ochtend- en een middagsessie. Inhoudelijk zijn ze precies hetzelfde. Eerder hebben we al eens twee Pensioenworkshops georganiseerd. Die zijn toen erg goed ontvangen. Niet zo vreemd, want er is veel behoefte aan begeleiding op dit vlak. Reken maar dat iedereen veel opsteekt van de workshop.”

De uitnodiging voor de workshop is op 16 augustus 2023 naar alle leden van WTG gestuurd.

Lees ook de blog met WTG-lid BUVA over zij zich voorbereidt op de nieuwe pensioenwet.
En op onze Pensioenpagina vindt u alle nuttige informatie over dit onderwerp.

WTG Pensioenworkshop 7-9-2023: in een dagdeel bijgepraat over de nieuwe Pensioenwet|Vereniging Werkgevers Technische Groothandel

Gepubliceerd op: